Педагози от Москва споделят опита си

Педагози от Москва споделят опита си с варненските си колеги

Педагози от Московската ГОУ /Государствена образователна институция/ Начално училище и детска градина №1625 и ЦДГ № 38 „Ян Бибиян”-гр.Варна за първи път осъществиха телемост чрез скайп. Срещата се осъществи на 27 декември 12.30ч българско време.
Целта на нестандартното сътрудничество между двете образователни институции е обмяна на педагогически опит между учителите и психолозите, относно учебните програми, дневен режим, помагала, дидактични материали, работа и взаимодействие с родители,проекти и др.
Учителите от Московската детска градина представиха на Варненските си колеги детската градина, работата си с децата по запознаването им с България- традиции, национално знаме, герб,характерни национални литературни герои, сувенири, помагала за работа в подготвителна група, оформени като кът България и кът Русия. Родители и деца са приготвили изложба от български национални ястия и запечатали със снимки и рецепти в специална книга.
Темите на първия телемост обхващаха проблеми около:
•Какво очакват родителите от детската градина за своите деца
•По какъв начин се осъществява общуването на учителите с родителите, какви трудности срещат, помагат ли родителите на учителите при възпитанието на децата, какво правят за детската градина със свои сили, участват ли в съвместни празници с децата.
•Как се осъществява образователния процес в детската градина- дневен режим, продължителност на времетраенето за обучение и игри. Какви материали и дидактични игри използват за целите на педагогическото взаимодействие.
Варненските им колеги от ЦДГ № 38”Ян Бибиян” представиха своята дейност и изпратиха презентация с визитка на детската градина, рисунки, колажи и произведения изработени от децата . Те вече обмислят идеи за бъдещата им съвместната си дейност.
В стремежа си да търси иновативни и добри педагогически практики, както и обмяната на опит, екипът на ЦДГ „Ян Бибиян”намира в лицето на московските си колеги и тези от детска градина „Банцичек”-Братислава, добри партньори и приятели.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПедагози от Москва споделят опита си с варненските си колеги

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПедагози от Москва споделят опита си с варненските си колеги

100521_mainpicПедагози от Москва споделят опита си с варненските си колеги

Все още няма коментари

Остави коментар

изчисти полетата