Материална база

Детската градина “Ян Бибиян” разполага с 2 сгради. Централната сграда се намира в близост до Пикадили-център и АГ-болница. Филиалът към детското заведение се намира на ул. Добруджа №1 до читалище “Отец Паисий”.

В централната сграда се помещават 6 групи, а във филиала 2. Всяка от групите разполага с занималня, спалня, гардеробна, умивалня с тоалет. Условията в стаите на групите са съобразени с всички санитарно-хигиенни изисквания за правилното отглеждане и възпитание на децата, за провеждане на качествен и пълноценен педагогически процес. Занималните на всички групи са снабдени с компютри, като елемент на иновационните образователни стратегии за предучилищното възпитание. Детската градина разполага с просторен физкултурен салон, обурудван с много съоръжения, уреди и пособия необходими за общоразвиващи упражнения, изпълнение на основни двигателни действия, подвижни и спортно-подготвителни игри. В детското заведение има още музикален салон, битова стая, кабинет за допълнителни дейности, учителска стая.

В сградата на ЦДГ №38 съвместно с родителите е уреден природен кът, обитаван от рибки, костенурки, морски свинчета, хамстери, декоративни зайчета и катерички. Децата, учителите и пом. персонал ежедневно полагат грижи за животните и растителността в природния кът.

Детска градина “Ян Бибиян” разполага с добре поддържан двор, в който има детски площадки с пясъчници, басейн, алпинеум, опитно поле, футболно и баскетболно игрище. Всяка година в двора на детското заведение децата от подготвителните групи засаждат по едно дърво.

От 7 юни до 6 септември ДГ “Ян Бибиян” участва в Европейски проект “Бъдеще за нашите деца”. На 7 септември детското заведение отвори врати за своитв възпитаници с напълно обновена фасада, нови прозорци, подменена В и К инсталация, топло и хидроизолация. На отзивчивостта на всички родители дължим това, че ДГ е изцяло обновена и отвътре-свежо боядисани стаи, нов балатум, ламинат, обновени умивални.

С радост децата откриха новата учебна година в един уютен и прекрасен детски дом.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— yanbibiyan

Все още няма коментари

Остави коментар

изчисти полетата