Трета А група

Трета А  група

В III а група с удоволствие играят и се учат 34 деца. За тях се грижат учителите: г-жа Росица Чакалова, г-жа Божана Стоименова и пом.-възпитател Татяна Паскалева.
През настоящата учебна година групата е в нова просторна и слънчева занималня, която много се харесва на децата. Тук те с желание и любопитство усвояват нови знания. Голямо удоволствие им доставя да решават забавни задачи в новите помагала “Вики и Ники”. Заедно със своите родители, по-любознателните предоставят енциклопедии, картини и други материали, свързани с предстоящи теми.
Децата имат интерес към художествената литература, създаден още от I и II групи и обичат да слушат нови приказки, детски повести и романи. В групата има традиция, всеки петък да бъде “Ден на приказката”. В този ден малчуганите разказват на връстниците си приказки, прочетени у дома и получават награди за труда си.
Голяма част от нашите възпитаници имат определени наклонности към изкуствата и много обичат в свободни моменти да прилагат придобитите умения по рисуване и апликиране. Те изработват картички и рисунки и ги подаряват на родителите и приятелите си от групата.
Разбира се с нетърпение децата очакват и времето за игри. Обичат да играят в двора на детската градина, но също много се забавляват и в кътовете за игра в занималнята – магазин, лекарски кабинет, куклен театър, фризьорски салон, строителен кът.
Наскоро беше закупена и нова кухня, с която кътовете в групата се обогатиха и разнообразиха.
Децата от III а група вече имат създадени приятелства и групи по интереси, което прави игрите им още по-приятни и забавни.
Денят в детската градина е наситен с разнообразни дейности. Много от децата посещават школите по народни танци, рисуване, английски език и тренировките по футбол и баскетбол

— yanbibiyan

Все още няма коментари

Остави коментар

изчисти полетата